Iris Kroes

Iris is terug bij Kerstnacht in Sportstad en heeft er veel zin in

Zangeres Iris Kroes keert dinsdag 24 december terug als speciale gast bij Kerstnacht in Sportstad. Samen met dansers van dansstudio Hier! wordt het een bijzondere viering. De toegang is gratis.

Voice-winnares Iris Kroes maakte in 2014 diepe indruk op de bijna 3000 kerstnachtgangers. Toen ze dit jaar opnieuw werd gevraagd, aarzelde ze geen moment om ja te zeggen. ,,De moderne opset sprekt my oan. It wie doe yndrukwekkend. It is hiel bysûnder om der wer by te wêzen. Wy hawwe moaie ferskes útsocht’’, zegt de zangeres, die na de drukke decembermaand, in januari vertrekt voor een wereldtour met optredens op cruiseschepen van Florida naar Antarctica en het Verre Oosten.

Iris Kroes

In het programma – met als thema ‘verlangsamen’, is veel tijd ingeruimd voor Iris die natuurlijk haar harp meeneemt. Ze zingt solo, maar ook samen met brassband Pro Rege en het Groot Heerenveens kerstkoor, dat weer uit ruim 150 mensen bestaat. Iris Kroes werkt graag met amateur musici. ,,Se dogge it foar echt hun plesier en dat makket it hiel leuk.’’

Sinds vorige maand is haar nieuwste EP ‘NO FIRE’ uit en te streamen. ,,Alle songs op de EP geven precies weer van wat voor muziek ik hou om te maken, van power tot emotioneel, van verhalend tot grappig. Je kan vragen ‘Iris, wat vind je nou het allerleukst?’ Nou, dat staat allemaal op de EP’’, vertelt Iris op haar eigen website.
Wie nieuwsgierig is klikt hier om te luisteren.