Nieuwe impuls voor Kerstnacht in Sportstad!

Komt er dit jaar weer een Kerstnachtviering in Sportstad? Die vraag stelde de commissie zichzelf afgelopen voorjaar.

De laatste keer waren er minder bezoekers. De kosten die we moeten maken zijn enorm gestegen. Onze financiële reserve is op. De discussie over de toekomst was dus een hele spannende.

Durven we het aan? Het antwoord is: Ja! Want we hebben samen met alle deelnemers en jullie – ons publiek – sinds 2006 een mooie en waardevolle traditie opgebouwd. Die willen we niet verloren laten gaan. En afgelopen jaar hebben toch 2000 mensen een prachtige kerstavond beleefd.

We gaan dus door! Maar er is wel werk aan de winkel. In de eerste plaats voor de commissie, natuurlijk. Maar we rekenen ook op jullie, onze bezoekers!

Nieuwe opzet, nieuwe dirigent!

Sinds 2006 is aan de opzet van Kerstnacht in Sportstad niet veel veranderd. Nu vinden we het tijd om, voortbouwend op de traditie, het programma te vernieuwen. We werken hiervoor samen met koordirigent en pianist Lars Mulder uit Joure.

Hij is een bevlogen en creatieve musicus met wie we voor de vakantie twee inspirerende bijeenkomen hebben gehad. Lars is dirigent van meerdere koren in Friesland. Daarnaast is hij het brein achter het Queen Project (www.queenproject.nl) , een groot gelegenheidskoor dat vorig jaar enkele avonden in de Rinkelbom volledig uitverkocht was en in 2025 een vervolg krijgt.

Acties!

We organiseren de komende maanden meerdere acties om Kerstnacht in Sportstad financieel mogelijk te maken. We hebben – schrik niet – ruim 30.000 euro nodig om de kosten te dekken.

Wat gaan we doen?

We richten een fanclub op voor mensen die ons willen ondersteunen. We noemen het de Club van Honderd. We streven naar minimaal 100 fans die ieder 100 euro bijdragen. Voor deze fans hebben we een leuke verrassing bedacht! Maak gebruik van de handige QR code en joint the club!

Daarnaast benaderen we Heerenveense bedrijven en andere organisaties met het verzoek om te sponsoren. Kerstnacht in Sportstad levert een belangrijke bijdrage aan de Heerenveense gemeenschap, vinden we.

Verder vragen we deelnemers aan het Groot Heerenveens Kerstkoor om een bijdrage. Wie meedoet werkt in paar gezellige en leerzame repetitieavonden onder leiding van Lars Mulder toe naar de uitvoering op kerstavond! Een belevenis. Het is fijn als je noten kunt lezen, maar het is niet noodzakelijk. Er is geen auditie. Deelnemers krijgen mp3 bestanden om te oefenen. Iedere enthousiaste zanger(es) is welkom!

Bingo! Op vrijdagavond 10 november organiseren we een gezellige bingo-avond voor iedereen in Trinitas. Populair bij veel mensen. Iedereen maakt kans op een prijs, maar het inschrijfgeld is voor Kerstnacht in Sportstad!

En tot slot. In samenwerking met de commissie Reuring doen we een aanval op het wereldrecord Bijbel lezen. De eerste keer dat de commissie Reuring dit organiseerde was dat een groot succes. Heerenveen is het wereldrecord kwijt en dat willen we terug door 115 uur onafgebroken uit de Bijbel voor te lezen. Iedereen mag meedoen en betaalt een bedrag of kan zich laten sponsoren!

Kortom, we gaan drukke, maar ook hele leuke maanden tegemoet. We doen er alles aan om van zondagavond 24 december een geweldige Kerstnacht in Sportstad 2023 te maken.

Jullie doen toch allemaal mee?

Namens Stichting Kerstnacht in Sportstad Heerenveen,

Douwe Wijbrands, voorzitter